12.3.2005 – Kokoontumisajot Kalajoen Talvimaassa

Kalajokilaakson moottorikelkkailijoiden järjestämä kokoontumisajo keräsi Kalajoen Talvimaahan runsaasti kelkkailijoita Kala- ja Pyhäjokilaaksosta

Välietappi pidettiin Alavieskan Essolla, jonne saapui kahvittelemaan yli kolmekymmentä moottorikelkkailijaa eripuolilta kerhon aluetta, osa kelkkailijoista ajeli suoraan Kalajoelle.  

Talvimaassa oli J. Kärkkäisen päivä, joka oli tuonut näytille uusia Arctic Cat kelkkoja ja mönkijöitä. Suuren mielenkiinnon herätti iso kaksi sylinterinen mönkijä varustettuna teloilla. Harmi vain kun lunta ei ollut merenrannalla kuin nimeksi, joten mönkijän etenemiskykyä paksussa hangessa ei päässyt näkemään

Kuuluttajan puuttumisen vuoksi päivän ohjelma pääsi alkamaan hieman myöhässä, jolloin osa kelkkailijoista oli lähtenyt jo kotimatkalle. Ohjelmassa oli makkaran syönnin ja Kärkkäisen kalustoon tutustumisen lisäksi hyppynäytös ja nopeuden testaaminen tutkalla. sekä Idols-tähti Anne Vihelän esiintyminen ja Jäämies-kisa.


Jäämieskisassa ajettiin mm. nopeuskilpailu Arctic Cat 660 Turbo moottorikelkalla, jonka kilpailijat saivat piiskattua yli 100 km/h nopeuksiin lyhyellä ja jäisellä kiihdytyssuoralla. Eräänä lajina oli myös Bear Cat työkelkan vetäminen narun perässä, melkeinpä paljaalla hiekalla. Jäämies-kisan selostajana toimi tunnettu voimamies Ilkka Nummisto.

Hyppynäytöksessä mestareina hyppelivät kalajokiset Matti Juola, Jori Nikula jaAntti Simonen

 

 

 

 

 

 

Nopeustestauksessa Talvimaan lyhyellä kiihdytyssuoralla mitattiin tutkalla kerholaisten kelkkojen nopeuksia.

Nopeimmat kelkat pääsivät yli 130 km/h vauhteihin

 
1. Marko Mäkelä, Arctic Cat, 134 km/h
2. Olli Siurua, Ski-Doo, 131 km/h
3. Juha Tokola, Lynx, 130 km/h

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!
©2023 Jokilaaksojen kelkkailijat ry - Putteri (MMD Networks Oy)