MOOTTORIKELKKA DRAG RACE *)

 
Määritelmä ja yleistä

Moottorikelkka Drag Racing on kiihdytyskilpailu suljetulla, tasaisella ruoho-, lumi- tai jääalustalla ajettava kilpailu. Radan pituus on enintään 201,17 m. Ruohoradalla enintään 121,92 m. Drag Racing vakio moottorikelkkojen on oltava tehdasvalmisteisia, Suomessa tyyppikatsastettuja ja rekisteröitävissä olevia. Vakioluokkiin pätee: sitä mitä säännöissä ei nimenomaan sallita, on pidettävä kiellettynä.

Kilpailumenettely

Drag Racing kilpailuun kuluu lajittelu- ja pudotuskilpailu (eliminaattori). Kun lajittelu on ajettu, valitaan jokaisesta luokasta parhaimmat ajajat, jotka sijoitetaan järjestykseen (eliminaattorikaavio), jonka mukaan he osallistuvat pudotuskilpailuun. Pudotuskilpailussa lähtö tapahtuu pareittain ja se joka ylittää maalilinjan ensimmäisenä, aikaan katsomatta, on voittanut erän ja pääsee seuraavalle kierrokselle. Karsinta-aikojen yhdistäminen ei ole sallittua. Ajajan on mahdollista osallistua vähintään kahteen lajitteluajoon, yhteen kummallakin radalla.

Lisenssit

Kansallinen / kansainvälinen ajajalisenssi myönnetään sinä kalenterivuonna, jona ajaja täyttää 16 vuotta. Nuorisourheilun ajajalisenssi voidaan myöntää siitä vuodesta, jona ajaja täyttää 12 vuotta siihen vuoteen, jona hän täyttää 16 vuotta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen suoritetaan SML:n kaavakkeella, joka on oltava järjestäjän käytettävissä 7 päivää ennen kansallista kilpailua. Avoimeen SM sarjaan ilmoittautuminen päättyy 15 päivää ennen kilpailua.

Jälki-ilmoittautumisesta peritään 100%:lla korotettu maksu. Jälki-ilmoittautuminen kilpailupäivänä ei ole sallittua. Jälki-ilmoittautumisen on tapahduttava viimeistään 24 tuntia ennen ensimmäistä katsastusta.

Ajajien on ilmoittauduttava määrättynä aikana kilpailun sihteerille ilmoittautumistoimistossa ja esitettävä ajajalisenssinsä, jolloin he saavat ajan tasalla olevan osallistujaluettelon. Koskee myös nuorisoluokassa kilpailevien huoltajia.

*) Teksti kopioitu SML Moottorikelkka –urheilun sääntökirjasta.Tarkempia tietoja kaikista moottorikelkkakilpailulajeista löytyy Suomen moottoriliitosta (www.moottoriliitto.fi)

©2023 Jokilaaksojen kelkkailijat ry - Putteri (MMD Networks Oy)